Companii

Producătorul român de hârtie tissue Don Pedro din Râmnicu Vâlcea şi-a dublat capacitatea de producţie după o investiţie susţinută de EximBank

fabrica Don Pedro

fabrica Don Pedro

Autor: Roxana Rosu

15.03.2021, 12:42 1005

Compania Don Pedro din Râmnicu Vâlcea, unul dintre principalii producători români de hârtie tissue, şi-a dublat capacitatea de producţie în urma finalizării unui program de investiţii în echipamente şi utilaje, pentru care a beneficiat de o finanţare în valoare de 31 de milioane de lei de la EximBank.

”Faptul că am investit constant în tehnologii de ultimă generaţie pentru a atinge cele mai înalte standarde de producţie şi personalizare ne-a permis să ne extindem portofoliului de clienţi. În 2019, unitatea noastră de producţie era utilizată la capacitate maximă, iar comenzile din partea clienţilor mari erau în continuă creştere. Acest lucru ne-a determinat să implementăm un nou proiect de investiţii, prin care să ne extindem capacitatea de producţie şi care să ne permită totodată să producem toată gama de produse sub marca proprie premium”, a spus Petrişor Lazăr, Director General Don Pedro.

Prin noua investiţie, finalizată recent, societatea a pus în funcţiune o linie de producţie total automatizată care transformă o bobină de hârtie (jumbo rola) în produs finit (hârtie igienică şi prosop hârtie ), ambalat, etichetat individual/bax şi paletizat, transferat pe raft în depozit de unde se încarcă în mijlocul de transport, cu intervenţie umană minimă.

Compania are un spaţiu de producţie 12.000 mp şi de depozitare de 18.000 mp şi deţine un portofoliu de peste 1.200 de produse, atât mărci proprii – El Capitan, Foxia şi Pariss, cât şi private. Societatea, care are circa 240 de angajaţi, a înregistrat în 2019 afaceri de peste 114 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO