Companii

Producătorul polonez Solaris va livra 9 troleibuze Primăriei Târgu-Jiu, contract de 23,7 mil. lei

Producătorul polonez Solaris va livra 9 troleibuze...

Autor: Laurentiu Cotu

23.07.2021, 00:00 310

Compania poloneză Solaris Bus & Coach va livra 9 troleibuze cu autonomie, de aproximativ 12 metri lungime, Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, în cadrul unui contract de aproximativ 23,7 mil. lei (4,8 mil. euro), fără TVA. Termenul de livrare a vehiculelor este de 15 luni.

Investiţia municipalităţii din Târgu-Jiu este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. „Achiziţia de mijloace electrice are ca scop facilitarea unui transport public modern pentru locuitorii municipiului Târgu-Jiu, dar reprezintă şi o investiţie verde, prietenoasă cu mediul (...)“, a declarat ministrul Cseke Attila.

Achiziţia presupune punerea în circulaţie a unor troleibuze care pot funcţiona fie folosind reţeaua catenară, fie pot circula autonom, pe bateria proprie. Astfel că, Târgu Jiu va beneficia de un traseu de circulaţie cu troleibuzul şi în zonele unde nu este prevăzută reţeaua electrică. Mai exact, o porţiune din traseul de transport public va putea fi utilizată chiar dacă nu există, în zonă, un sistem de suspendare a liniilor de tracţiune specifică acestui tip de transport public.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze şi troleibuze. În cei aproape 25 de ani de existenţă, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de oraşe europene.

Potrivit unor date furnizate anul trecut de oficialii Solaris în România, la nivelul anului 2019, circa 4-5% din veniturile totale ale Solaris Bus & Coach la nivel global au provenit din piaţa locală. Compania a intrat în România în 2006. Printre competitorii Solaris în România, se numără MAN, Mercedes, Iveco, Volvo, BYD, cărora li se adaugă, în piaţa locală, firmele din Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO