Companii

Producătorul lactatelor Monor şi-a dublat profitul în 2020, ajungând la peste 6 mil. lei şi afaceri de 132,7 mil. lei

Producătorul lactatelor Monor şi-a dublat profitul în...

Autor: Laurentiu Cotu

08.07.2021, 16:15 353

♦ Carmo-Lact Prod se află printre cei mai mari zece procesatori locali de lapte şi deţine o unitate de producţie în comuna Monor (judeţul Bistriţa-Năsăud).

Compania Carmo-Lact Prod din Bistriţa-Năsăud, pro­du­că­­torul lactatelor Monor, a realizat anul trecut o cifră de afa­ceri de peste 132,7 mil. lei (27,5 mil. euro), în creştere cu 26% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF făcute pe baza da­telor de la Ministerul Finanţelor. Compania şi-a dublat anul tre­cut profitul, ajungând la 6,2 mil. lei (1,3 mil. euro), de la apro­xi­mativ 2,9 mil. lei (610.000 de euro) în 2019. Carmo-Lact Prod a ajuns anul trecut la un număr mediu de 236 de angajaţi.

Carmo-Lact Prod face parte dintre cei mai mari zece proce­satori locali de lapte şi deţine o unitate de producţie în comuna Monor (judeţul Bistriţa-Năsăud), care dispune de două secţii, una destinată produselor proaspete, cu o capa­citate de 60.000 de litri pe zi, iar cealaltă pentru producţia de brânzeturi, cu o capacitate de 50.000 de litri pe zi, conform datelor de pe site-ul compa­ni­ei. Compania are pes­te 1.500 de punc­te de lucru în ora­şe­le Baia Mare, Bistri­ţa, Bra­şov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Me­di­aş, Râm­nicu Vâlcea, Re­ghin, Satu Mare, Si­biu, Sighişoara şi Târgu-Mureş, potrivit da­telor de pe site-ul com­­paniei. Producă­to­rul brandului Mo­nor este prezent şi pe pie­ţe­le externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO