Companii

Producătorul de lactate Artesana a început construcţia noii fabrici de la Tecuci, care va permite triplarea producţiei începând cu 2022, după o investiţie de peste 5 milioane euro. Finanţarea a fost acoperită de ROCA Investments, un credit bancar şi un grant nerambursabil

Producătorul de lactate Artesana a început construcţia...

Autor: Roxana Rosu

14.04.2021, 09:58 293

Producătorul de lactate Artesana a început construcţia noii fabrici care va permite triplarea producţiei începând cu luna aprilie a anului viitor, o investiţie de peste 5 milioane euro, susţinută de compania de private equity ROCA Investments, printr-o finanţare bancară şi printr-un grant nerambursabil de la stat, în valoare de aproximativ 2,3 milioane euro.

Noua fabrică de la Tecuci va fi dotată cu echipamente moderne de producţie, de la linii automatizate de procesare a laptelui, până la etichetare şi ambalarea finală iar numărul angajaţilor va creşte până la aproximativ 100 de persoane.

Unitatea va fi construită lângă fabrica existentă, va avea o suprafaţă totală de 3100 mp, din care suprafaţa de producţie va ocupa circa 2350 mp şi va asigura o capacitate suplimentară de producţie de aproximativ 40 tone de lapte pe zi, de trei ori mai mult faţă de producţia actuală.

”Construcţia noii fabrici reprezintă un moment extrem de important, care marchează o nouă etapă în dezvoltarea Artesana. În ultimii ani, am simţit o creştere a interesului consumatorilor pentru produsele lactate premium şi ne doream să putem răspunde cererii tot mai mari din piaţă. Extinderea capacităţii de producţie exista în planurile noastre de dezvoltare încă de acum 3 ani. Credem însă că acum este momentul pentru această investiţie, beneficiind de oportunitatea grantului nearmbursabil şi bazându-ne pe parteneriatul solid cu ROCA Investments alături de care putem să accelerăm scalarea companiei şi să amplificăm potenţialul brandului nostru”, a declarat Daniel Donici, co-fondator Artesana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO