Companii

Producătorul german Varta va investi 50 mil. lei pentru a produce la Braşov baterii pentru aparate auditive

Producătorul german de baterii Varta Microbattery, care deţine o fabrică în judeţul Braşov din 2014, va investi 50 de milioane de lei (10,8 mil. euro) în extinderea producţiei pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive, jumătate din investiţie fiind susţinută printr-un ajutor de stat, arată datele de la Ministerul Finanţelor.

„Proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive ce vor fi obţinute prin noi tehnologii de fabricaţie, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 25,3 milioane de lei”.

Producătorul german a avut în 2017 o cifră de afaceri de 166 mil. lei (36,3 mil. euro), mai mult cu 26,5% faţă de anul anterior, un profit net de 5,3 mil. lei (circa 1,2 mil. euro), în creştere cu 24% faţă de 2016, cu un număr mediu de 260 de angajaţi, dublu faţă de anul precedent, potrivit datelor publice.

Varta Microbattery se află printre cei mai mari producători de baterii din lume şi are unităţi de producţie în Germania, România, Indonesia şi China. 

Varta Mictobattery SRL se numără printre cele 19 companii care au semnat în ultimele trei luni din 2018 acorduri de finanţare pentru a beneficia de ajutoare de stat în baza schemei care sprijină investiţiile cu impact major în economie (807/2014).

Valoarea totală a investiţiilor asumate de cele 19 companii este de 2,6 mld. lei, iar ajutorul de stat acordat de Guvernul României este de 948 de milioane de lei. Cele 19 proiecte de investiţii ar urma să creeze 3.500 de locuri de muncă.

Printre companiile care au primit acorduri de finanţare se numără producătorul de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corporation Europe (174 mil.lei), MG-Tec Industry (150 mil.lei), Automobile Dacia (115 mil.lei),  Omnia Europe (80 mil.lei), Romaqua (28 mil.lei) sau Teraplast (14,4 mil.lei).  Solicitările au fost făcute în baza schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014, care susţine investiţiile de mare anvergură, favorizează extinderea activităţilor economice în regiunile defavorizate şi stimulează investiţiile în tehnologii avansate care conduc la crearea de locuri de muncă.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.