Companii

Producătorul de vinuri Villa Vinea: Afacerile din primele şapte luni au scăzut doar cu 4% dat fiind că am schimbat structura canalelor de distribuţie şi am pariat pe retail propriu

Producătorul de vinuri Villa Vinea: Afacerile din...

Autor: Cristina Roşca

22.09.2020, 00:05 320

Compania din judeţul Mureş a obţinut în perioada ianuarie - iulie 2020 afaceri de 1,57 mil. lei, cu 4% mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Producătorul de vinuri Villa Vinea din judeţul Mureş şi-a redus afacerile în primele şapte luni din acest an cu 4% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019 în contextul în care pandemia de COVID-19 şi-a pus amprenta asupra businessului. Declinul a fost însă minimizat ca urmare a faptului că în această perioadă compania şi-a redus dependenţa de HoReCa – un sector care a fost o vreme complet închis şi apoi doar parţial funcţional – pariind pe retail, în special propriu.

Astfel, dacă în 2019 HoReCa aducea 50% din vânzări, în acest an a ajuns să contribuie doar cu un sfert la total, în timp ce magazinele proprii ale brandului au urcat la o cotă de piaţă de 42%. Acestora li se adaugă eShopul propriu care anul trecut nu exista şi care acum contribuie cu 8% la business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO