Companii

Producătorul de tractoare IRUM inaugurează vineri, la Reghin, un centru de cercetare pentru utilaje agricole şi forestiere

Producătorul de tractoare IRUM inaugurează vineri, la...

Autor: Ioan Dornescu

08.09.2015, 17:41 1507

Compania IRUM din Reghin, controlată de familia Oltean, inaugurează vineri un centru de cercetare şi dezvoltare pentru utilaje agricole şi forestiere, aceasta fiind prima unitate de acest tip înfiinţată de un antreprenor local în ultimii 25 de ani.  

Construcţia centrului a durat 21 de luni şi a presupus o investiţie totală de 11,9 milioane lei, cofinanţată parţial printr-un proiect european de 6,4 milioane lei (din care suma de 2,2 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile).

“Din momentul începerii activităţii acestui centru de cercetare şi dezvoltare, am înregistrat la OSIM un număr de 4 cereri de brevete de invenţii, care se află în diverse faze de analiză (…). Datorită acestui proiect au fost create noi locuri de muncă în activitatea de cercetare-dezvoltare, pentru personal cu înaltă calificare, ingineri şi tehnicieni, în prezent lucrând 40 de ingineri, din care 20 au fost angajaţi în ultimul an, iar în următorii doi ani dorim dublarea efectivului”, se arată într-un comunicat al companiei.

IRUM are o tradiţie de peste 60 de ani în producerea utilajelor forestiere, pachetul majoritar de acţiuni al companiei fiind preluat în anul 1999 de familia Oltean. Capacitatea anuală de producţie a fabricii din Reghin este de 250 de tractoare forestiere, 500 de tractoare agricole şi 1.200 de tone de piese turnate.

Compania a vândut anul trecut utilaje agricole şi forestiere de peste 75 milioane lei (aproximativ 17 milioane euro) şi mizează în 2015 pe o creştere de 15% a afacerilor. După pri­mul semestru, IRUM a înregistrat vânzări de 27,8 milioane lei (6,2 milioane euro), mai mari cu 8% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, în principal datorită dezvoltării reţelei de vân­zări.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO