Companii

Producătorul de ţigări BAT vrea să atingă pragul de zero emisii de dioxid de carbon la nivelul întregului lanţ valoric până în 2050, parte a unei campanii globale care include peste 4000 de companii

Producătorul de ţigări BAT vrea să atingă pragul de...

Autor: Roxana Rosu

20.10.2021, 13:27 132

Producătorul de ţigări BAT vrea să atingă pragul de zero emisii de dioxid de carbon la nivelul întregului lanţ valoric până în 2050, parte a unei campanii globale care include peste 4000 de companii despre care se estimează că acoperă aproape 25% din emisiile de dioxid de carbon şi peste 50% din PIB-ul total.

 „Obiectivul nostru de a construi un viitor mai bun este o garanţie a faptului că sustenabilitatea se află în centrul a tot ceea ce facem. Prin urmare, este o mândrie să putem susţine campania Race to Zero, ca o completare firească a călătoriei noastre dezvoltate prin noile categorii de produse, dar şi a ambiţiei noastre de a avea 30 de milioane de utilizatori de produse care nu ard tutunul şi venituri de 5 miliarde de lire sterline din această categorie până în 2025. ”, a spus Kingsley Wheaton, director de marketing al BAT.

Scopul acestei campanii este încercarea de a limita creşterea temperaturii globale medii la 1,5°C peste nivelurile preindustriale.

Anul trecut, compania a redus cu 30% emisiile de dioxid de carbon din operaţiunile sale, ceea ce înseamnă o reducere de 37,4% faţă de valoarea de referinţă din 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO