Companii

Producatorul de tigarete BAT a ales Bucurestiul pentru un centru de servicii financiare

11.07.2008, 19:21 33

British American Tobacco (BAT), cel mai mare producator de bunuri de larg consum de pe piata locala, a ales Bucurestiul pentru deschiderea unui centru de servicii financiare, British American Shared Services Europe (BASS Europe), care va deservi pana in 2010 36 de tari din Europa. Pentru acest centru BAT va angaja 250 de persoane in urmatorii trei ani.
"Selectia a avut in vedere 19 locatii din Europa si un set amplu de criterii, iar Bucurestiul a castigat. Printre motivele care au dus la aceasta decizie se numara profesionalismul si productivitatea ridicata", a spus Bart Maas, managing director BAT Romania.
BASS Europe va fi principalul centru de servicii financiare din cadrul grupului BAT in Europa si va demara activitatea propriu-zisa in luna septembrie a anului in curs. Centrul va furniza servicii financiare, inclusiv contabilitatea furnizorilor, pentru majoritatea entitatilor comerciale ale BAT din Europa, potrivit reprezentantilor companiei.
BAT a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 824 mil. euro pe piata locala, fiind astfel cel mai mare producator de bunuri de larg consum. Concurentii BAT sunt Philip Morris si Japan Tobacco International.
Costurile scazute cu forta de munca si competentele lingvistice au determinat mai multe companii sa-si deschida centre de servicii in Romania. Unul dintre ultimii jucatori care au deschis un centru de servicii este UniCredit Tiriac Bank, care proceseaza in centrele din Bucuresti si Iasi toate operatiunile de plati ale bancii. Totodata, centrele de outsourcing ale gigantilor mondiali au ajuns la cateva mii de angajati in Romania.

Cititi un interviu cu Bart Maas in Ziarul Financiar de luni

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO