Companii

Producătorul de textile Pandora din Vrancea, cu 1.000 de angajaţi la Focşani şi Tecuci, va face o şcoală profesională de profil

Autor: Cristina Roşca

06.09.2017, 00:07 1329

Pandora Prod din judeţul Vrancea, unul dintre cei mai mari producători locali de textile de pe piaţa locală, are în plan să înfiinţeze o şcoala duală la Focşani alături de alţi jucători din industrie.

Dorel Simiz, acţionar şi director general al companiei, afirmă că există o reală poblemă în a găsi forţă de muncă şi mai ales angajaţi calificaţi. Pandora are în cele două fabrici ale sale peste 1.000 de salariaţi.

„Sunt foarte puţini elevii care vor să termine un liceu şi să ştie o meserie. Toţi vor să meargă la facultate sau să plece în străinătate să câştige mai mult. Este doar un miraj căci fără să cunoşti o meserie este greu să găseşti un job stabil şi plătit onorabil“, spune Dorel Simiz.

Compania deţinută de familia Simiz are două unităţi de producţie, în Focşani şi Tecuci. Antreprenorul afirmă că în prezent caută să mai angajeze operatori confecţii, CTC, constructori de tipare.

Cifra de afaceri a Pandora Prod a fost de aproape 200 mil. lei anul trecut, relativ constantă comparativ cu 2015. Profitul a scăzut de la 22,5 mil. lei în 2015 la 17,7 mil. lei anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO