Companii

Producătorul de polistiren Austrotherm România extinde capacitatea de producţie a fabricii din Roman cu ajutor de stat. Investiţia este de 3 mil. euro

Laurenţiu Istrate, directorul general Austrotherm România.

Laurenţiu Istrate, directorul general Austrotherm România.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.11.2020, 12:00 2216

Austrotherm România, subsidiara locală a grupului austriac cu acelaşi nume, care produce polistiren pentru construcţii, a obţinut ajutoare de stat pentru un proiect în valoare de 3 milioane de euro, de extindere a uneia dintre cele trei fabrici.

„Capacitatea de producţie a fabricii de polistiren extrudat din Roman va ajunge la 200.000 de metri cubi pe an. Investiţiile continuă şi în 2021”, spune Laurenţiu Istrate, directorul general Austrotherm România.

Compania a fost consiliată de REI Finance Advisors, firmă specializată în atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat pentru companii cu activitate pe piaţa din România.

La începutul acestui an, Austrotherm a decis să extindă capacitatea de producţie de polistiren extrudat (XPS) de la fabrica din Roman. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 3 milioane de euro şi va fi alocată extinderii halei de producţie şi a unei linii moderne de fabricaţie XPS, care va creşte capacitatea fabricii la 200.000 de metri cubi pe an. Proiectul a fost realizat prin HG 807/2014, schemă ce asigură o finanţare nerambursabilă de 50% din costul de achiziţie al echipamentelor de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO