Companii

Producătorul de pantofi Ara mai caută 100 de oameni. „Găsim greu noi salariaţi“

Producătorul de pantofi Ara mai caută 100 de oameni....

Autor: Cristina Roşca

09.01.2014, 21:32 4887

ara Shoes România, unul dintre cei mai mari producători locali de încălţăminte cu afaceri de aproximativ 270 de milioane de lei (56 de milioane de euro) şi peste 1.100 de salariaţi anul trecut, vrea să angajeze încă 100 de persoane în cele două fabrici pe care le deţine în Bihor şi Sălaj.

„Ara Shoes România deţine în România două fabrici, una în Valea lui Mihai , judeţul Bihor, cu 768 de angajaţi şi una în Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, cu 358. Avem în total 1.126 de angajaţi şi vrem să creştem numărul cu 10% în acest an“, spune Leonhard Ganter, directorul ara Shoes Româ­nia, parte a grupului german cu acelaşi nume, cu afaceri de 600 mil. euro la nivel mondial. El afirmă însă că deşi Româ­nia este o ţară cu forţă de muncă ieftină iar compania pe care o conduce caută să angajeze, se găsesc greu noi salariaţi.

„Am construit două fabrici de la zero şi am investit în Ro­mânia circa 20 mil. euro. Am intrat pe piaţa locală în 1998, iar la momentul acela România s-a remarcat în regiune prin costurile mici cu forţa de muncă. Deşi au trecut de atunci mai bine de 15 ani, nu văd schimbări în ţările din Europa de Est, există la fel de multă birocraţie şi funcţionari corupţi.“

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO