Companii

Producatorul de mobila Sortilemn si-a bugetat afaceri de 35 mil. euro

14.05.2008, 16:08 36

Compania Sortilemn din Gherla, unul dintre principalii producatori de mobilier de pe piata locala, a anuntat ca intentioneaza sa investeasca in acest an 2 mil. euro in tehnologizare si automatizare.
"Ne-am propus sa ramanem in continuare competitivi pe segmentul de piata pe care activam, si nu intentionam sa ne extindem afacerea in alte directii sau ramuri de productie", a declarat pentru ZF Transilvania Michael Brandhuber, manager general Sortilemn.
Producatorul estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de
35 mil. euro, nivel similar in euro celui raportat in 2007. Sortilemn a incheiat anul 2007 cu vanzari totale de aproximativ 35 mil. euro, realizand astfel o crestere cu 30% fata de anul precedent, cand cifra de afaceri a companiei clujene a atins valoarea de 27 mil. euro.
Ponderea exportului reprezinta in prezent 99% din totalul cifrei de afaceri al companiei din Gherla, Sortilemn fiind si unul dintre furnizorii traditionali ai firmei suedeze IKEA.
"Piata de mobilier in momentul de fata este stabila, dar potrivit estimarilor noastre in a doua jumatate a anului in curs se va simti o usoara descrestere a acesteia, astfel ca pentru 2008 preconizam mentinerea cifrei de afaceri realizata anul trecut", a afirmat Michael Brandhuber.
In prezent peste 70% din totalul productie Sortilemn este contractata de furnizorul suedez IKEA, printre clientii companiei din Gherla numarandu-se si firmele Stokke din Norvegia, Brio si Elfa din Suedia, dar si alte companii din Europa, SUA, Canada si Japonia. Activitatea de productie a companiei clujene se desfasoara in cadrul fabricii din Gherla, compania nu detine puncte de desfacere proprii, vanzarile pe piata romaneasca realizandu-se prin intermediul distribuitorilor din tara.
Actionarul majoritar al Sortilemn este omul de afaceri Michael Brandhuber din Austria cu o participatie de 65%, restul de 35% din actiuni apartinand lui Ghisa Ludovic. Numarul mediu de angajati ai companiei este de 1.200 persoane.
Piata de mobila si decoratiuni din Romania este estimata la aproximativ 1,1 miliarde euro, potrivit datelor din piata. Principalii producatori de mobila sunt Mobexpert, Elvila, Italsofa, Staer sau Alprom. Competitorii companiei Sortilemn sunt diversi producatori de mobilier din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO