Companii

Producătorul de mobilă Bucin Mob: „Curentul s-a scumpit cu 40%. Profitul este clar diminuat“

 Producătorul de mobilă Bucin Mob: „Curentul s-a...

Autor: Roana Rotaru

02.02.2018, 00:07 1137

Managementul Bucin Mob, un producător de mobilă din Reghin, judeţul Mureş, cu afaceri de circa 4 mil. euro anual, spune că profitul companiei s-a diminuat din cauza scumpirii curentului şi a materiilor prime.

Compania produce mobilier de grădină, uşi, ferestre, mobilier din lemn masiv şi mobilier pentru copii, marfă pe care o trimite în proporţie de 70% la export în Europa de Vest. Compania deţine în România două magazine proprii, în Bucureşti şi Braşov, şi două magazine partenere, în Cluj-Napoca şi Sighişoara.

„Am purtat discuţii cu fiecare furnizor şi partener pentru a recalibra preţurile stabilite până în acest moment, dat fiind că preţurile pentru energie electrică, materie primă şi alte produse necesare au crescut semnificativ. Profitul nostru pentru acest an este clar diminuat. Curentul, din iunie până acum, a crescut cu 40%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Tot ce înseamnă ambalaje, feronării şi lacuri s-au scumpit cu între 10 şi 30%“, a spus Mihnea Gheorghiu, directorul regional Bucin Mob.

Pentru compania Bucin Mob lucrează 120 de salariaţi care încasează un salariu mediu net de circa 2.000 lei. Managementul companiei a păstrat salariile nete ale angajaţilor în urma transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Valoarea producţiei de mobilă a României a fost de circa 2,5 mld. euro în 2016, potrivit statisticilor oficiale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO