Companii

Producatorul de mezeluri Aldis Calarasi si-a bugetat afaceri de 140 de milioane de euro

Producatorul de mezeluri Aldis Calarasi si-a bugetat afaceri de 140 de milioane de euro

George Naghi, presedintele si actionarul majoritar al Aldis Calarasi: Vrem sa ne extindem pe zootehnie si agricultura pentru ca acestea vor fi segmentele care vor creste in viitor. Pana la finalul acestui an, vrem sa finalizam si constructia unei fabrici de nutreturi combinate si sase silozuri de cereale cu o capacitate de 1.600 de kilograme fiecare, prin intermediul accesarii unui fond structural in valoare de trei milioane de euro

26.02.2009, 17:22 906

"Cresterea inregistrata in 2008 a fost datorata atat introducerii unui nou segment, de convinience food (n.red. - semipreparate), cat si cresterii vanzarilor pe partea de produse refrigerate", a declarat George Naghi, presedintele si actionarul majoritar al Aldis Calarasi.

Aldis a intrat pe segmentul semipreparatelor in cursul anului trecut, printre clienti aflandu-se atat lanturile internationale de magazine Kaufland si Metro, cat si propria retea de retail.
In prima luna a acestui an, Aldis a inregistrat o stagnare a vanzarilor fata de rezultatele obtinute in ianuarie 2008, pe fondul scaderii vanzarilor de mezeluri la nivelul pietei si a puterii de cumparare a consumatorilor. In februarie insa, Naghi declara ca Aldis a reluat trendul de cresetere, vanzarile de mezeluri ale producatorului din Calarasi inregistrand un avans de 8% in primele saptamani ale acestei luni, fata de aceeasi perioada din 2008.
"In 2009, deoarece avem o productie diversificata si mare parte a investitiilor finalizate la jumatatea anului trecut vor fi exploatate la maxim abia anul acesta, asteptam o crestere de 15% pentru businessul de mezeluri. La nivel de grup, afacerile Aldis s-au ridicat in 2008 la 120 de milioane de euro, urmand ca anul acesta sa creasca cu aproximativ 20%", a estimat Naghi.
Aceasta inseamna ca la finalul acestui an, cifra de afaceri realizata din vanzarea de mezeluri va trece de 118 milioane de euro, segment pe care producatorul din Calarasi detine 18% cota de piata, in timp ce la nivel de grup afacerile Aldis vor ajunge la 140 de milioane de euro.
Grupul Aldis este format din companiile Aldis (cu activitati in abatorizare, productie mezeluri, semipreparate si ready meal), Aldis AP (agricultura, zootehnie, agroturism, alimentatie publica) si Campis (constructii).
Prin intermediul companiei Aldis AP, companie infiintata in urma cu sase ani, Naghi mai detine in Calarasi o pensiune de 300 de camere, spatiu de agrement pentru calarie si iaht pentru plimbari pe Dunare, si un alt restaurant in localitatea Drajna.
Omul de afaceri intentioneaza sa investeasca anul acesta aproximativ 5,5 milioane de euro in dezvoltarea businessului sau. Din aceasta suma insa doar 500.000 vor fi alocati unor modernizari ale fabricii de mezeluri, restul banilor urmand a fi directionati catre segmentele de agricultura si zootehnie ale grupului.
"Vrem sa ne extindem pe zootehnie si agricultura pentru ca acestea vor fi segmentele care vor creste in viitor", a afirmat actionarul Aldis.
Astfel, chiar daca producatorul nu a obtinut inca sprijinul bancar necesar, Naghi intentioneaza sa finalizeze anul acesta prima etapa a unei ferme de porci de 15.000 de capete prin intermediul unor fonduri structurale de doua milioane de euro. Omul de afaceri detine in prezent prin intermediul Aldis AP o ferma mixta cu 1.000 de vaci si 2.000 de oi, dar si aproximativ 2.000 de hectare de teren pentru cultivarea de cereale.
"Pana la finalul acestui an, vrem sa finalizam si constructia unei fabrici de nutreturi combinate si sase silozuri de cereale cu o capacitate de 1.600 de kilograme fiecare, prin intermediul accesarii unui fond structural in valoare de trei milioane de euro. Investitia de care avem nevoie din partea fondurilor structurale este mai mica deoarece fundatiile proiectelor pe care vrem sa le derulam anul acesta le-am finalizat din surse proprii", a explicat Naghi.
Toate investitiile pe care omul de afaceri intentioneaza sa le deruleze in 2009 vor fi situate in apropierea orasului Calarasi.
In urma finalizarii acestora, Aldis isi va mari numarul de angajati cu aproximativ 10-15 persoane.
"Nu intentionam sa facem disponibilizari deoarece ne-am format deja un nucleu si am evitat sa trimitem oamenii acasa", spune presedintele Aldis, grup cu aproape 1.300 de angajati, din care 1.100 lucreaza pe segmentul de procesare.
Principalul competitor al Aldis pe o piata dominata de afaceri de familie este grupul CrisTim, detinut de familia Timis, care a raportat anul trecut afaceri de 92 milioane de euro pe divizia de mezeluri, in crestere cu 8% fata de 2007.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO