Companii

Producătorul de medicamente Terapia Cluj mai aduce 1 milion de tablete de favipiravir, medicament folosit pentru pacienţii cu forme uşoare şi moderate de COVID

Producătorul de medicamente Terapia Cluj mai aduce 1...

Autor: Georgiana Mihalache

19.01.2021, 16:26 560

Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, a anunţat că mâine, 20 ianuarie, va intra în România o nouă tranşă de 1,1 milioane de tablete de FluGuard (substanţa activă favipiravir – n.red.), folosite în tratamentul pacienţilor cu forme uşoare sau moderate de COVID-19.

Compania a mai adus până acum 770.000 de tablete din acelaşi medicament, începând cu octombrie 2020, dozele fiind distribuite către spitale şi tratând peste 10.000 de pacienţi, din datele Terapia.

FluGuard (favipiravir) este un medicament eliberat pe bază de prescripţie medicală, produs de Sun Pharma, grup din care face parte producătorul local Terapia. Produsul este un antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecţiile cauzate de virusul gripal. După apariţia COVID, studiile clinice au demonstrat că favipiravirul reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puţin de 12 zile.

„În acest moment purtam discuţii cu autorităţile pentru a identifica varianta optimă de distribuire a acestui medicament pentru medicii de familie care tratează pacienţii COVID-19 în centrele ambulatorii. Astfel, vom putea asigura accesul acestor pacienţi la tratamentul oral cu FluGuard pentru tratarea simptomelor uşoare şi moderate de COVID-19, la recomandarea medicului de familie”, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia.

Terapia a anunţat intenţia de a produce şi în România favipiravir, în sistem externalizat, cu ajutorul unui alt producător local de medicamente, în funcţie de cererea din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO