Companii

Producătorul de hârtie şi carton ondulat Ambro Suceava, parte a grupului francez Rossmann, a făcut profit de 61,5 mil. lei în 2018, plus 65%, la afaceri de 383,4 mil. lei

În vara anului trecut, compania Ambro a demarat un proiect de peste 51,5 milioane de lei pentru reducerea consumului de energie.

În vara anului trecut, compania Ambro a demarat un proiect de peste 51,5 milioane de lei pentru reducerea consumului de energie.

Autor: Laurentiu Cotu

06.09.2019, 16:52 705

Ambro este un jucător din top trei producători de celuloză şi hârtie, podium completat de Pehart Tec (deţinut de Abris Capital) şi Rondocarton (parte a grupului austriac Rondo Ganahl).

Producătorul de hârtie şi carton ondulat Ambro din Suceava, parte a grupului francez Rossmann, a realizat în 2018 o cifră de afaceri de peste 383,4 mil. lei (82,5 mil. euro), în creştere cu 16,5% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de aproximativ 61,5 mil. lei (13,2 mil. euro), mai mult cu 65% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 588 de angajaţi, conform datelor publice. La un business de 383,4 milioane de lei şi un profit de 61,5 milioane de lei, marja de profit a companiei a fost de 16%, potrivit calculelor ZF. În vara anului trecut, compania Ambro a demarat un proiect de peste 51,5 mil. lei pentru reducerea consumului de energie. Circa jumătate din sumă o reprezintă fonduri nerambursabile, europene şi din bugetul naţional, iar restul sunt surse din finan­ţare proprie, care presupun surse pro­prii şi un credit pe termen scurt şi unul pe termen lung, potrivit unor informaţii ante­rioare. Termenul de finalizare a proiectului este luna decembrie a anului viitor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO