Companii

Producătorul de hârtie igiencă Elfi din judeţul Argeş va investi într-o nouă linie de producţie hârtie igienică şi prosoape de bucătărie

Producătorul de hârtie igiencă Elfi din judeţul...

Autor: Mirabela Tiron

10.01.2022, 12:12 529

Compania estimează afaceri în creştere cu 20% anul acesta, faţă de 30 de milioane de lei anul trecut

Compania Elfi din Albota (judeţul Argeş), unul dintre cei mai importanţi producători de hârtie igienico-sanitară de pe piaţa locală, controlată de un antreprenor român, estimează pentru acest an o cifră de afaceri în creştere cu 20%, faţă de 30 de milioane de lei anul trecut, potrivit oficialilor companiei.

„Contextul pandemic a venit şi cu efecte pozitive asupra comportamentului consumatorilor, făcându-i pe aceştia mai responsabili, ducând la o reducere a risipei de produse achiziţionate şi la creşterea preferinţei pentru produse autohtone. Comerţul online a crescut, tot mai mulţi români orientându-se spre acest segment de piaţă. În medie, lunar, o familie alocă între 40 şi 70 lei pentru achiziţionarea de produse precum hârtie igienică, prosoape de hârtie sau şerveţele”, a declarat Adrian Constantin, director general Elfi şi proprietarul fabricii.

Pentru 2022, compania are în plan punerea în funcţiune a unei noi linii de producţie. Proiectul va fi demarat în a doua jumătate a anului 2022 şi va fi finalizat în 2023. Noua linie de producţie va avea o capacitate de 600 tone şi poate prelucra atât hârtie igienică, cât şi prosoape de bucătărie.

Mai mult, începutul anului 2022 va fi marcat de finalizarea proiectului pentru instalarea de panouri fotovoltaice la fabrica din localitatea Albota, judeţul Argeş, având ca ţintă asigurarea a 20% din consumul de energie electrică.

Elfi a fost înfiinţată în 2003 iar în prezent compania este distribuitor pentru mari retaileri, precum Auchan sau Metro şi pentru lanţuri de magazine tradiţionale, precum Annabella, Diana, Dacia, Prima, Jam, Darina şi altele. Portofoliul său include toată gama de hârtie igienică, de la cea standard, la produse premium, precum şi o gamă largă de prosoape de hârtie de diferite dimensiuni şi ambalate în diverse moduri, acoperind toate segmentele de piaţă. În prezent, compania Elfi are 30 de angajaţi şi a înregistrat în 2020 afaceri de peste 26,6 milioane de lei şi un profit de 1,5 milioane de lei, potrivit oficialilor companiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO