Companii

Producătorul de componente auto Hella România afaceri de 3 mld. lei în 2020, minus 8% şi profit de 126,8 mil. lei

Producătorul de componente auto Hella România afaceri...

Autor: Laurentiu Cotu

23.07.2021, 18:30 246

Producătorul de componente auto Hella România, subsidiara locală a concernului german Hella, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 3 mld. lei (623 mil. euro), în scădere cu 8% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 126,8 mil. lei (26,3 mil. euro), în scădere cu aproximativ 21% faţă de anul precedent, când Hella România a obţinut un câştig net de 160,2 mil. lei (33,8 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 4.363 de angajaţi, cu 287 de oameni mai mulţi decât în 2019. Hella România deţine locaţii din Timişoara, Arad, Lugoj şi Craiova.

Hella România produce module electronice de control, actuatori - compartiment motor, pompe de vacuum, pedale de acceleraţie sau module de control a energiei electrice. Printre produsele concepute de către angajaţii centrelor de design şi dezvoltare Hella din Timişoara şi Craiova sunt cele din segmentul de Energy Management (senzori baterie, convertoare DC/DC, module de control al combustibilului, sisteme de management al bateriilor Li-Ion din maşinile electrice), precum şi sisteme specifice zonei de autonoumus driving (Compact Radar 77GHz) şi de siguranţă a condusului şi a participanţilor la trafic, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO