Companii

Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com a investit 15 mil. euro într-o fabrică de amestecuri de furaje în Mureş

Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com a...

Autor: Florentina Niţu, Alexandra Cepăreanu

06.06.2019, 00:07 1261

Emanuel Oprea, proprietarul companiei Oprea Avi Com din judeţul Mureş, a deschis în cursul lunii mai una dintre cele mai mari fabrici de amestecuri de furaje din România după o investiţie de 15 mil. euro.  Investiţia a fost făcută alături de alţi doi parteneri: grupul UMB din Ungaria şi compania East Consulting din România.

Fabrica de nutreţuri combinate este o societate independentă, înfiinţată în 2015 şi denumită UMB Feed România. Fabrica va asigura şi hrana necesară pentru păsările producătorului de carne Oprea Avi Com.

„Am inaugurat în 10 mai cea mai mare fabrică de amestecuri de furaje din România, la Sânpaul. Investiţia a fost de circa 15 milioane de euro. Suntem trei asociaţi şi am făcut un parteneriat, iar unul dintre parteneri este din Ungaria. Capacitatea fabricii este de 220.000 de tone/an şi intenţionăm să procesăm tot ce se produce în zona Transilvaniei“, a spus Emanuel Oprea, proprietarul companiei Oprea Avi Com.

În fabrică vor lucra 35 de angajaţi.  Firma Oprea Avi Com este pe piaţă de 25 de ani, iar anul trecut a obţinut venituri de peste 64 de milioane de lei şi un profi net de 9 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Anual, compania din Crăieşti, judeţul Mureş, procesează circa cinci milioane de păsări. Firma are un sistem integrat, astfel că creşte pui, apoi îi procesează în abator şi îi comercializează în cele 27 de magazine proprii, în Transilvania.o.  Investiţia a fost făcută alături de alţi doi parteneri: grupul UMB din Ungaria şi compania East Consulting din România.

Fabrica de nutreţuri combinate este o societate independentă, înfiinţată în 2015 şi denumită UMB Feed România. Fabrica va asigura şi hrana necesară pentru păsările producătorului de carne Oprea Avi Com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO