Companii

Producătorul de cărămizi Siceram Sighişoara îşi tehnologizează fabricile din lipsă de personal. În 2017, compania a avut afaceri de 78,2 milioane de lei

Producătorul de cărămizi Siceram Sighişoara îşi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.08.2018, 00:07 1055

Producătorul de materiale de construcţii Siceram din Sighişoara a investit în primele şapte luni ale anului 2,3 milioane de euro în linii noi de producţie şi în mentenanţa celor existente.

Pentru 2019, compania are un buget de investiţii similar, scopul principal fiind tehnologizarea producţiei, astfel încât nevoia de angajaţi să fie cât mai mică, în condiţiile în care lipsa personalului este o problemă cu care se confruntă compania din Sighişoara.

„Numărul de angajaţi se situează în jurul cifrei de 250. Din cauza unei pieţe a forţei de muncă net deficitară, nu putem lucra cu linia noastră de produse artizanale, iar perspectivele nu sunt roz“, spune Nicolae Neag, director comercial la Siceram Sighişoara.

În 2017, compania a avut afaceri de 78,2 milioane de lei, în urcare uşoară faţă de anul anterior, şi profit de 7 milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Pentru 2018, compania estimează că afacerile vor ajunge la 83-85 mil. lei. Diviziile de zidărie şi de învelitori au ponderi aproximativ egale în businessul total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO