Companii

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj, afaceri cu 13% mai mici în 2020: Am profitat de această acalmie temporară pentru derularea unor lucrări ample de mentenanţă, primele din ultimii cinci ani

Cemacon are trei linii de producţie - două de blocuri ceramice (cărămizi) şi una de buiandrugi.

Cemacon are trei linii de producţie - două de blocuri ceramice (cărămizi) şi una de buiandrugi.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.03.2021, 08:55 249

Principalele venituri obţinute de Cemacon în 2020 au fost realizate din vânzarea de produse finite, blocuri ceramice, buiandrugi şi din vânzarea de mărfuri - vată minerală bazaltică, coşuri de fum, mortare şi tencuieli de zidărie.

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon Cluj a ajuns la 125 de milioane de lei cifră de afaceri în 2020, după o scădere de 13% compa­rativ cu 2019, pe fondul problemelor aduse de pandemie. Profitabilitatea operaţională a fost cu 20% mai mică, în condiţiile în care 2019 fusese vârf de ciclu economic pentru companie, cu rezultate-record.

„Decizia noastră a fost să nu oprim activitatea, ci să profităm de această acalmie temporară pentru derularea unor lucrări de mentenanţă la fabrici, necesare pentru creşterea performanţelor de producţie. Cifra de afaceri la nivel de an a coborât cu 13% faţă de 2019, însă, considerând perioada de urgenţă din aprilie-mai, performanţa a fost una pozitivă“, se arată într-o declaraţie a directorului general al Cemacon Liviu Stoleru, publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), unde compania este listată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO