Companii

Producătorul de ceaiuri Kalpo din Buzău a revenit pe creştere şi a ajuns la aproape 10 mil. lei afaceri în 2020, plus 11%. Kalpo este un producător român de ceaiuri înfiinţat în urmă cu aproape trei decenii în Buzău. În portofoliul Kalpo intră branduri precum Vedda, Evolet, Bio Rubio sau Land of Tea

Jucătorii care pun pe piaţa locală ceaiuri sunt prezenţi atât în farmacii şi magazine naturiste, cât şi în supermarketuri.

Jucătorii care pun pe piaţa locală ceaiuri sunt prezenţi atât în farmacii şi magazine naturiste, cât şi în supermarketuri.

Autor: Georgiana Mihalache

10.09.2021, 16:45 274

Producătorul Kalpo SRL din Buzău, care pune pe piaţă brandul de ceaiuri Vedda, a ajuns în 2020 la afaceri de aproape 10 mil. lei, în creştere cu 11% faţă de anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.

În anii precedenţi, începând din 2018, producătorul local a scăzut vân­zările pe piaţa românească, mar­când astfel anul trecut o revenire pe creştere. Şi profitul companiei s-a apropiat de 1 mil. lei anul trecut, iar în fabrica din Buzău lucrează 57 de oameni.

Ceaiul a devenit un produs din ce în ce mai cumpărat de români, inclusiv în pandemie, piaţa totală trecând de 100 mil. lei anual ca vânzări, din datele Euromonitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO