Companii

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş a raportat în primul semestru venituri operaţionale de 1,12 miliarde lei, în creştere cu 30%, a închis pe pierderi, cu un rezultat negativ de 86 milioane lei, din cauza diferenţelor nefavorabile de curs valutar

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab...

Autor: Roxana Rosu

31.08.2022, 09:23 254

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB) , societate aflată în reorganizare judiciară, a raportat în primul semestru venituri operaţionale de 1,12 miliarde lei, în creştere cu 30%, pe fondul creşterii vânzărilor de produse finite cu 34%, dar compania a închis luna iunie pe pierderi, cu un rezultat negativ de 86 milioane lei, din cauza diferenţelor nefavorabile de curs valutar.

În primul semestru din 2021, compania a avut un profit net de 13 milioane lei.

Rezultatul operaţional a consemnat o pierdere de 79,5 milioane lei, în principal pe seama creşterilor preţurilor la materiile prime necesare în procesul de producţie, ceea ce înseamnă un cost de producţie mult mai ridicat.

În condiţiile în care activitatea financiară generează pierdere, datorată în principal diferenţelor nefavorabile de curs valutar rezultate din activitatea societăţii, rezultatul net realizat la data de 30 iunie 2022 este reprezentat de o pierdere de 86,2 mil lei”, se arată în raportul financiar al companiei.

În primele 6 luni ale anului, Romcab a semnat contracte pentru  vânzări de peste 40 milianel lei cu o serie de parteneri externe, respectiv companiile germane Klaus Faber şi Witthinrich Gmbh, slovenii de la Zikas şi compania Verex.

Acţiunile MCAB au scăzut cu 10% anul acesta, însă sunt pe plus cu 152% în ultimele 12 luni, pe tranzacţii de 13 milioane de lei, respectiv 24 milioane de lei. Compania are o valoare de piaţă de 41,6 milioane de lei, iar acţionarul majoritar este firma Sadalbari Tg Mureş,  conform datelor BVB.



 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO