Companii

Producătorul apei Zizin, controlat de familia Lazăr din Braşov, a făcut profit de 6 milioane de lei. Apa minerală naturală Zizin îşi are originea în Munţii Ciucaş

În 1998, Apemin Zizin a fost compania care a introdus pentru prima dată pe piaţa locală varianta de sticlă de plastic (PET) de 5 litri pentru apa minerală plată.

În 1998, Apemin Zizin a fost compania care a introdus pentru prima dată pe piaţa locală varianta de sticlă de plastic (PET) de 5 litri pentru apa minerală plată.

Autor: Laurentiu Cotu

27.09.2021, 18:20 486

Apemin Zizin, producător de apă minerală naturală din judeţul Braşov, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 65,6 mil. lei (13,6 mil. euro), în creştere cu 4% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 6 mil. lei (1,2 mil. euro), mai mult cu 24% faţă de anul precedent, când câştigul net al Apemin Zizin a fost de aproximativ 4,8 mil. lei (1 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 132 de angajaţi.

Apemin s-a concentrat în ultimii ani pe creşterea brandului Zizin, pe care l-a susţinut prin campanii de promovare şi campanii promoţionale. În 2017, compania a renunţat la o parte dintre con­tracte pentru realizare de mărci proprii pentru re­ţele­le de magazine. Mărcile pri­vate au ajuns în unii ani chiar şi la mai mult de jumă­tate din vânzările anuale ale companiei, conform datelor furnizate anterior de repre­zentanţii îmbuteliatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO