Companii

Producător de pavele: Boomul din rezidenţial compensează lipsa investiţiilor statului în infrastructură

Sebastian Bobu

Sebastian Bobu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.07.2017, 00:07 1143

Producătorul de pavele şi bor­duri Symmetrica, deţinut de antre­pre­norii locali Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin-Cristinel Stanciu, a obţinut anul trecut 40% din cifra de afaceri din proiectele private, pondere în creştere faţă de 2015.

„Sectorul privat a fost cel care a susţinut în 2016 vânzările de prefa­bri­cate mici, acoperind în mare parte scă­derea cererilor pen­tru investiţii cu fon­duri bu­getare sau comunitare. De alt­fel, acest lucru a reprezentat principala pro­vo­ca­re a pieţei de profil, obser­vân­du-se o scă­dere a cererii de produse pen­tru in­fra­structură, precum borduri sau ri­gole“, spune Sebastian Bobu, di­rector executiv al Symmetrica.

După doi ani de creştere, sectorul con­strucţiilor a revenit pe minus în pri­mele luni din 2017, deoarece statul nu a mai făcut investiţii în sectorul ne­re­zi­den­ţial, incluzând şcoli, spitale, clă­diri pu­bli­ce, care ar trebui să fie, în mod nor­mal, finanţate în mare măsură de stat. Totuşi, construcţiile private con­ti­nuă să se ridice, aplanând declinul total al pieţei.

Anul trecut, construcţiile au con­tri­buit cu 6% la PIB-ul României şi cu 0,1% la creşterea economică de 4,7%.

Symmetrica a înregistrat anul tre­cut un business de 20 de milioane de eu­ro, în creştere cu circa 3% faţă de 2015 şi controlează aproape un sfert din piaţa de pavele, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO