Companii

Procesatorii de carne fac faţă cererilor din această perioadă, însă depind şi de importuri: „Dacă nu apar sincope în lanţul de aprovizionare, suntem pregătiţi pentru cererea în creştere“

În 2018, carnea de porc a fost cea mai consumată, cu o pondere de aproape 50% (38,3 kg per capita), iar carnea de pasăre a fost pe al doilea loc - 27 kg pe cap de locuitor

În 2018, carnea de porc a fost cea mai consumată, cu o pondere de aproape 50% (38,3 kg per capita), iar carnea de pasăre a fost pe al doilea loc - 27 kg pe cap de locuitor

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.03.2020, 08:28 211

Procesatorii de carne au avut în ultimele săptămâni vânzări în creştere şi spun că sunt pregătiţi să acopere o eventuală cerere mai mare de produse.

„În prima parte a lunii martie vânzările au fost stabile, relativ apropiate faţă de anul trecut, însă în ultima săptămână sigur că da, vânzările au crescut cu două cifre (peste 10% n.-red.), dată fiind conjunctura actuală şi nevoia consumatorului de a mânca numai acasă“, spune Radu Timiş jr., CEO al Cris-Tim, liderul pieţei de mezeluri şi producător de lactate, vinuri şi produse ready meal. Managerul spune că producătorul este pregătit să facă faţă oricăror cereri suplimentare venite din partea clienţilor.

„A trebuit să suplimentăm personalul, să ope­răm fabricile pe o durată mult mai mare timp, ceea ce implică şi costuri“, a mai spus Radu Timiş jr.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO