Companii

Procedura insolvenţei la Romexpo a fost suspendată provizoriu

Procedura insolvenţei la Romexpo a fost suspendată provizoriu

Foto: Shutterstock

Autor: Departamentul Economic

26.06.2012, 19:52 424

Romexpo a intrat în procedura de insolvenţă pe 25 mai pentru neplata unei datorii de către firma Arsenoaiei & Mătăşel Consulting. Ulterior, Romexpo a anunţat că a atacat prin recurs decizia instanţei, apreciind-o incorectă şi nelegală, întrucât datoria invocată de firma care a cerut insolvenţa a fost achitată.

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de suspendare provizorie a procedurii de insolvenţă a Romexpo, în baza unei cereri în care s-a explicat că datoria invocată a fost achitată în totalitate. În luna septembrie, va fi judecat recursul la dosarul de insolvenţă.

"În ceea ce priveşte creanţa pretinsă, trebuie menţionat că în dosarul de insolvenţă, firma Arsenoaie&Mătăşel Consulting, al cărei contract de publicitate a fost reziliat în luna iulie 2011, a solicitat suma totală de 404.472,55 lei, iar Romexpo a achitat până la această dată, 444.472,55 lei, deci chiar mai mult decât s-a solicitat, diferenţa în plus provenind din penălităţi calculate de Romexpo la zi", comunica Romexpo în 12 iunie.

Romexpo a fost reprezentată în instanţă de către societatea civilă de avocaţi Man&Paraschiv.

În urmă cu două săptămâni, Curtea de Apel Bucureşti a respins o primă cerere a conducerii complexului expoziţional de suspendare provizorie a executării deciziei Tribunalului Bucureşti privind deschiderea insolvenţei.

Potrivit datelor transmise administratorul judiciar numit de instanţă, în 2010 Romexpo avea o cifră de afaceri de 44,4 milioane de lei, iar în 2011 afacerile au scăzut la 38 milioane de lei. Totodată, în 2010 firma înregistra un profit de 230.000 de lei, iar în 2011 a încheiat cu o pierdere de aproape 2,5 milioane de lei. Romexpo avea la 31 decembrie 2011 datorii de 21,47 milioane de lei.

Complexul expoziţional Romexpo are ca principal acţionar majoritar Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Agenţia de comunicare Arsenoaiei şi Mătăşel Consulting este condusă de Emilian Arsenoaiei, fost director de creaţie în cadrul agenţiilor GMP, Leo Burnett şi Tempo Advertising, şi de Răzvan Mătăşel, fostul director al Leo Burnett.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO