Companii

Primul spital universitar privat din România va fi deschis la Cluj-Napoca

Primul spital universitar privat din România va fi deschis la Cluj-Napoca

Autor: Mediafax

25.05.2011, 20:02 573

Primul spital universitar privat din România va fi deschis, anulviitor, la Cluj-Napoca, în urma unei investiţii de peste 50 demilioane de euro, care va crea peste 500 de locuri de muncă, aanunţat miercuri primarul municipiului, Sorin Apostu, citat deMediafax.

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat într-oconferinţă de presă că locuitorii municipiului vor avea acces latehnologii medicale de cea mai înaltă calitate.

"Printr-un parteneriat strategic între un investitor privat,comunitatea ştiinţifică medicală a Clujului, cu sprijinulUniversităţii de Medicină şi Farmacie «Iuliu Haţieganu», şiPrimărie, la Cluj-Napoca se va deschide primul spital universitarprivat din România şi, în acelaşi timp, cel mai mare spital privatdin ţară", a spus Apostu.

Conform sursei citate, acesta este cel de-al doilea spital algrupului Pelican (primul fiind deschis în toamna anului 2008, înOradea), grup care este cel mai mare furnizor privat de serviciimedicale integrate din Transilvania.

Prin această investiţie se vor crea 500 de noi locuri de muncădirecte, atât pentru absolvenţi de studii medii, cât şisuperioare.

Investitorii au anunţat că firma care va administra acest spitalva avea sediul în Cluj-Napoca, astfel că toate taxele şi impozitelegenerate de activitatea spitalului vor fi plătite la bugetul localal municipiului, estimările arătând că această comapnie se vanumăra printre marii contributori la bugetul local. Citiţi maimulte pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO