Companii

Primul roman recrutat de fondul de investitii Carlyle s-a intors in tara, la fondul GED

15.03.2009, 15:34 91

Dan Farcasanu, primul roman numit in echipa gigantului american Carlyle, a fost recent recrutat in echipa locala a companiei spaniole de private equity GED, dupa ce Carlyle a renuntat anul trecut la planurile de extindere in Europa Centrala si de Est.

Timp de opt luni, in intervalul cuprins intre aprilie si decembrie 2008, Dan Farcasanu a ocupat pozitia de senior associate la fondul Central and Eastern Europe Buyout al Carlyle. Din cauza crizei financiare, gigantul american a renuntat la planurile de investitii in Europa Centrala si de Est, inchizand fondul Central and Eastern Europe Buyout si biroul din Varsovia-menit sa fie centrul de investitii pentru regiunea central si est europeana.
In prezent, Dan Farcasanu ocupa pozitia de investment manager (director de investitii) in cadrul biroului din Bucuresti al companiei spaniole GED, potrivit unor surse din piata. Nici Dan Farcasanu si nici reprezentantii GED nu au putut fi contactati pentru a confirma informatia pana la inchiderea editiei.
Prin fondurile pe care le administreaza, GED detine participatii la agentia de turism Happy Tour, reteaua de magazine de telefoane mobile si servicii de telefonie mobila Fonomat, grupul de servicii de paza si protectie Rosegur Holding. Cea mai recenta investitie locala a GED este in compania Diamedix, specializata in distributia de dispozitive medicale.
Dan Farcasanu a lucrat anterior in cadrul Global Finance, companie elena de private equity activa pe piata locala de peste zece ani, unde a ocupat pozitia de director de investitii pe Romania.
El a mai lucrat in cadrul companiilor de consultanta CA IB Romania si PricewaterhouseCoopers.
Printre tranzactiile la care Farcasanu a participat in calitate de advisor se numara achizitia Electrica Oltenia de catre CEZ, tranzactia dintre Ruhrgas si Distrigaz Nord.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO