Companii

Primul mare angajator român care ia în calcul săptămâna de lucru de 4 zile în 2021. Doru Simiz, Pandora Prod: “Ne aşteptăm la un scenariu în care va trebui să lucrăm doar patru zile pe săptămână”

Primul mare angajator român care ia în calcul...

Autor: Miruna Diaconu

02.01.2021, 18:01 7547

♦ Pandora Prod este unul dintre cei mai mari jucători din producţia de textile, cu afaceri de 145 mil. lei în 2019 ♦ Compania are 750 de salariaţi faţă de un nivel maxim de 1.500 de oameni. @ Producătorul are fabrici în Focşani şi Tecuci.

Doru Simiz, administrator al Pandora Prod, spune că efectele pandemiei nu s-au resimţit încă asupra afacerilor companiei datorită faptului că în 2020 erau contractele în derulare, astfel că foarte puţini clienţi au anulat contractele deja încheiate.

„Aşteptăm lunile ianuarie şi februarie pentru a putea face predicţii pentru anul 2021, acum este destul de dificil să facem predicţii. Pe o scădere puternică a consumul, previziunile nu pot fi generate de istoricul companiei, încercăm să facem scenarii. Industria textilă din România în acest context are şi avantaje date de proximitatea pieţei, însă venind din spate de câţiva ani cu o creştere a costurilor, ne face să nu mai fim la fel de competitivi cu produsele venite din Orient”, spune Doru Simiz, administrator, Pandora Prod, în cadrul videoconferinţei organizate de Ziarul Financiar în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale- Buget 2021: Cum pregătim viitorul?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO