Companii

Primul hotel de cinci stele care devine sediu de Facultate. Hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca a fost preluat de Facultatea de Drept. „Reconversia va fi mult mai uşoară decât o construcţie de la zero“

Vânzarea Opera Plaza către Universitatea Babeş-Bolyai s-a întins pe o perioadă de peste şase luni, iar valoarea acestei tranzacţii a ajuns la 40 de milioane de lei.

Vânzarea Opera Plaza către Universitatea Babeş-Bolyai s-a întins pe o perioadă de peste şase luni, iar valoarea acestei tranzacţii a ajuns la 40 de milioane de lei.

Autor: Miruna Diaconu

22.07.2021, 00:05 8319

Universitatea Babeş-Boyai a achiziţionat hotelul din fonduri proprii.

Omul de afaceri clujean Călin Buzoianu a vândut, prin intermediul firmei Hold Invest S.R.L, hotelul de cinci stele Opera Plaza din Cluj-Napoca, iar cumpărătorul este Uni­ver­sitatea Babeş-Bolyai care va folosi spaţiul drept sediu al Facultăţii de Drept.

„Clădirea va constitui, după re­con­versie, sediul Facultăţii de Drept, şi va asigura spaţiul necesar pentru pre­dare şi conferinţe. Vor fi ame­na­jate spaţii pentru seminarii, cursuri şi conferinţe. Anterior achiziţiei, uni­versitatea a comandat o analiză teh­nică pentru a studia fezabilitatea re­con­versiei, concluziile fiind favo­rabile“, a declarat pentru ZF Călin Buzoianu, asociatul şi reprezentantul societăţii vânzătoare.

Hold Invest S.R.L., firmă deţinu­tă de omul de afaceri Călin Buzoia­nu, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 3 milioane lei şi pierderi de 2 mil. lei, conform datelor Minis­te­rului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO