Companii

Primele spitale private intră în lupta COVID-19 şi devin unităţi de suport pentru pacienţii cu noul virus. În total, unităţile private au circa 600 de paturi în secţiile de ATI

Primele spitale private intră în lupta COVID-19 şi...

Autor: Georgiana Mihalache

19.11.2020, 00:05 3169

♦ Genesys Arad (MedLife), Spitalul Pelican Oradea (Medicover) şi Metropolitan Hospital Bucureşti (Monza) sunt cele trei unităţi private care au devenit spitale suport pentru COVID-19.

Creşterea accelerată a numărului de cazuri de COVID-19 şi de pacienţi în stare gravă din terapie intensivă a determinat autorităţile să le solicite unităţilor private să pună la dispoziţie spitale din reţelele pe care le deţin pentru a creşte capacitatea de paturi din sistem. Astfel, 120 de paturi în cele trei unităţi în total sunt pregătite să primească pacienţi, de la cei cu formele medii ale virusului până la persoanele cu forme grave ale bolii.

Reprezentanţii Spitalului Pelican din Oradea, parte a grupului Medicover, au anunţat încă de săptămâna trecută că este în fază avansată de a deveni spital suport COVID-19, adresând propunerea au­to­rităţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO