Companii

Primele benzinarii pe autostrada Soarelui. Petrom si OMV au investit 5,2 mil. euro

27.05.2009, 15:45 402

Petrom, cea mai mare companie din Romania, va fi prima care va avea doua benzinarii functionale localizate pe autostrada Soarelui, la kilometrul 66, in urma unei investitii de 2,6 milioane de euro.

Potrivit reprezentantilor Petrom, statiile sunt deja construite, dar conform informatiilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) acestea vor fi functionale abia incepand cu 1 iunie, adica de lunea viitoare.
"Grupul Petrom inaugureaza primele benzinarii pe autostrada Soarelui si va mai construi alte patru benzinarii pana la sfarsitul anului. Din totalul de sase benzinarii, doua vor functiona sub brandul OMV si patru vor functiona sub brandul Petrom", spun reprezentantii companiei. Potrivit acestora, constructia celorlalte patru statii se va finaliza in circa sase luni de la momentul obtinerii tuturor autorizatiilor de constructie.
"Conducatorii auto vor avea la dispozitie, pe ambele sensuri de mers ale autostrazii, o statie de carburanti cu patru pompe de alimentare, una dintre acestea fiind pompa de debit mare. In cadrul statiei de carburanti sunt asigurate cele cinci tipuri de produse existente in prezent in consum la nivel national (trei tipuri de benzina si doua tipuri de motorina), la calitatea impusa de standardele in vigoare", spun reprezentantii CNADNR, citati de Mediafax.
In cadrul licitatiilor organizate de CNADNR, OMV Romania a castigat loturile aferente kilometrilor 66 si 49 de pe autostrada Soarelui (Bucuresti - Cernavoda), unde sunt deja construite cele doua benzinarii care vor opera sub brandul Petrom, urmand sa fie finalizate inca doua sub brandul OMV, in total investitia fiind de 5,2 milioane de euro.
Un lot la kilometrul 111 a fost castigat de Petrom, astfel incat investitia in cele sase benzinarii s-ar putea ridica la circa 8 milioane de euro. OMV Romania este detinut aproape in totalitate de catre Petrom.
"Petrom detine in Romania cea mai extinsa retea de benzinarii, iar in ultimii ani am investit peste 200 de milioane de euro", spune Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom. In total, pe autostrada Soarelui vor fi 10 benzinarii, cate cinci pe fiecare sens, care vor opera sub brandurile OMV, Rompetrol si Petrom.
OMV va avea 2 statii, Petrom va avea patru benzinarii functionale, iar Rompetrol va detine tot patru puncte de alimentare cu carburanti.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO