Companii

Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor vor să înfiinţeze o companie aeriană şi să achiziţioneze aeronave: primul zbor va fi în luna martie a anului viitor

Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor vor să...

Autor: Miruna Diaconu

23.09.2021, 11:00 299

Înfiinţarea companiei va intra pe ordinea de zi a şedinţelor celor două consilii la finalul lunii septembrie, iar achiziţionarea aeronavelor va fi determinată de nevoile identificate în planul de business.

Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor vor înfiinţa o companie aeriană, care va opera zboruri între Oradea şi Bucureşti, dar şi către alte oraşe din Europa, iar primul zbor va fi operat în luna martie a anului viitor, conform informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Primăriei Oradea.

„În mod particular conexiunea cu aeroportul din Bucu­reşti este o prioritate imediată pentru noi. Oradea trebuie să fie extrem de uşor accesibilă pentru locuitorii celei mai mari şi pu­ter­nice aglomerări financiare din România. Având în vede­re infrastructura convenţională insuficientă sau necores­pun­ză­toare (drum şi cale ferată) şi deoarece dezvoltarea acesteia nu depinde de autorităţile locale, acestea din urmă trebuie să identifice soluţii pentru ca această conectivitate să fie «pusă în operă» cât mai rapid şi la costuri rezonabile. Viitoarea dezvoltare a oraşului depinde de realizarea acestei conexiuni, dar şi de rapiditatea cu care aceasta este realizată. Orice întârziere va mări decalajul nostru faţă de oraşe mai bine dezvoltate din regiune sau din această parte a Europei“, spun pentru ZF reprezentanţii Primăriei Oradea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO