Companii

Primăria Oradea amenajează un parc din oraş cu 2,7 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu

14.08.2012, 16:55 101

Primăria municipiului Oradea a câştigat un proiect în valoare totală de peste 2,7 mil. lei (circa 600.000 de euro), din care 2 mil. lei (440.00 de euro) reprezintă fondurile de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în vederea amenajării parcului Salca din municipiu.

Parcul va avea o suprafaţă totală de peste 34.000 mp, din care spaţiile verzi amenajate se vor întinde pe o suprafaţă de 21.721 mp. Proiectul este finanţat în cadrul ''Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi''. Investiţia în amenajarea parcului Salca prevede realizarea unui lac pe o suprafaţă de 4.885 mp, plantat cu 11 specii de plante de apă şi de mlaştină, traversat de un ponton din lemn şi de un pasaj din blocuri de beton şi piatră.

Totodată, se va realiza un labirint medieval, 2 piaţete şi o plantaţie de bambuşi. În total au fost prevăzute să fie plantate 10.883 de plante (arbori, arbuşti, plante perene, trandafiri, plante de apă şi mlaştină, bambuşi, gard viu). Parcul va fi dotat cu panouri de informare, fântâni de apă potabilă, bănci, stâlpi de iluminat alimentaţi cu panouri fotovoltaice, dar şi o reţea de irigare.

''Licitaţia pentru acest proiect o vom organiza până la finalul acestei luni, astfel ca din toamnă să putem demara lucrările, cu termen de finalizare vara anului 2013'', a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO