Companii

Primăria Arad investeşte 4,5 mil. euro în amenajarea trecerii la nivel cu liniile de tramvai

Primăria Arad investeşte 4,5 mil. euro în amenajarea trecerii la nivel cu liniile de tramvai

Foto: Silviu Matei

Autor: Laurentiu Cotu

14.11.2011, 17:22 152

Primăria municipiului Arad a demarat un proiect în valoare totală de peste 19,1 mil. lei (circa 4,5 mil. euro), susţinut din fonduri europene, în vederea amenajării trecerilor la nivel cu liniile de tramvai, pe cele mai importante artere de circulaţie (Calea Radnei, str. Nicolae Titulescu, str. Pădurii şi str. Petru Rareş).

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, iar valoarea totală eligibilă este de peste 15,4 mil. lei (circa 3,7 mil. euro). Contractul de finanţare pentru proiectul ''Amenajarea trecerii la nivel cu liniile de tramvai'', a fost încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, ca organism intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi municipiul Arad, în calitate de beneficiar. Finanţarea nerambursabilă este de 15,1 mil. lei (circa 3,6 mil. euro), echivalentă cu maximum 98% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Lucrările de reabilitare propuse prin proiect constau în amenajarea celor 25 de intersecţii ale carosabilului cu liniile de tramvai, situate pe arterele principale de circulaţie din municipiul Arad. Investiţia prevede realizarea unor structuri rutiere noi, demontarea liniilor, refacerea structurii carosabilului şi refacerea liniilor de tramvai.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii arădene, până în prezent au fost organizate procedurile de achiziţie publică pentru servicii de dirigenţie de şantier şi asistenţă tehnică (1 ofertă depusă) şi pentru lucrări de execuţie (4 oferte depuse). În momentul de faţă ofertele sunt în faza de evaluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO