Companii

Prima tranzacţie a fondului de investiţii Morphosis Capital: un pachet minoritar în cadrul firme locale de tehnologie DocProcess

Daniela Apolozan.

Daniela Apolozan.

Autor: Cristina Roşca

11.09.2019, 11:00 1312

Valoarea tranzacţiei nu este publică, însă este în linie cu tichetul anunţat de fondul de investiţii Morphosis Capital, adică între 5 şi 15 mil. euro.

Fondul de private equity Morpho­sis Capital, fondat de o echipă de patru români cu experienţă pe pieţele străine, a preluat un pachet minoritar în cadrul companiei româneşti Doc­Process specializată în automatizarea proceselor operaţionale.

„Am preluat un pachet minoritar semnificativ, iar în ceea ce priveşte valoarea tranzacţiei, deşi aceasta nu este publică, putem spune că e în range-ul anunţat de noi“, explică Andrei Gemeneanu, managing parte­ner şi unul dintre cei patru fondatori ai Morphosis Capital. Încă de la lansarea fondului, el a declarat că Morphosis Capital Fund I intenţionează să investească între 5 şi 15 milioane de euro capital pe tranzacţie în companii locale ce au potenţial de a deveni jucători globali.

Andrei Gemeneanu mai spune că aceasta este una dintre puţinele achiziţii făcute de un fond de prive equity în domeniul tehnologiei, cele mai multe mutări din domeniu vizând start-up-urile şi fiind făcute de fonduri de venture capital.

DocProcess este un business de familie, lansat în 2005 de soţii Liviu şi Daniela Apolozan. Compania are 3.200 de clienţi, printre care nume mari precum Carrefour, Altex sau Flanco. DocProcess are un birou cu 40 de salariaţi la Bucureşti şi unul de 10 oameni la Grenoble în Franţa, aici fiind un centru de cercetare-dezvoltare.

„În martie 2018 am deschis birou la Grenoble pentru că deja vedeam DocProcess ca un business global. În Franţa avem un centru de cercetare şi dezvoltare care lucrează îndeaproape cu echipa din România pentru a inova şi a lansa produse noi dat fiind că vrem să ne dezvoltăm peste hotare şi chiar să trecem oceanul“, spune Daniela Apolozan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO