Companii

Prima mişcare a noului lider de la Phenian: îşi face avion fără pilot

Prima mişcare a noului lider de la Phenian: îşi face avion fără pilot

Autor: Gabriel Razi

06.02.2012, 11:30 1813

Coreea de Nord dezvoltă un model propriu de avion fără pilot ce are la bază arhitectura unui model american importat de statul comunist din Orientul Mijlociu, scrie portalul Defense News.

Drona nord-coreeană are la bază MQM-107D Streaker, model folosit de armata americană. Avionul se pare că a fost importat din Siria, potrivit unor surse militare.

Alte surse militare sud-coreene susţin că în momentul în care proiectul va deveni operaţional, liderii de la Phenian vor folosi aceste avioane fără pilot în zona de graniţă cu Coreea de Sud din Marea Galbenă.

Drona americănă zboară la altitudinea maximă de 12.000 de metri la o viteză de 920 de kilometri/oră şi este folosită în mod normal în cadrul testelor cu rachete.

Dacă va deveni operaţională, drona nord-coreeană va reprezenta un prim pas făcut de armata statului comunist în era hi-tech în contextul în care o bună parte din echipamentele de război ale Phenianului au fost construite în urmă cu 30-40 de ani.

Aceasta este prima mişcare în domeniul militar făcută de Kim Jong-un, fiul recent decedatului Kim Jong-Il.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO