Companii

Prima de casare duce Daewoo la vanzari record

04.08.2006, 18:20 14

Daewoo Automobile Romania, producatorul automobilelor Daewoo pe piata locala, a vandut in luna iulie 4.177 de autovehicule, aceasta fiind luna cu cele mai mari vanzari din istoria marcii, potrivit directorului de comunicare al companiei, Valeriu Garlea. Vechiul record lunar era de 3.900 de unitati.
Compania craioveana a beneficiat anul acesta de 4.576 de locuri in cadrul programului primei de casare, dintre care peste 2.700 de unitati au fost comercializate in luna iulie. Cele peste 4.000 de masini vandute in iulie reprezinta dublarea vanzarilor, comparativ cu luna iunie a acestui an. "In luna august, in ciuda numarului important de masini ce urmeaza a fi vandute prin programul de casare, ne asteptam la o scadere a vanzarilor, din cauza faptului ca multa lume va fi in concediu", este de parere Garlea.
Modelul cu cele mai mari vanzari a ramas Matiz, cu 2.238 de unitati, cu toate ca Cielo a inregistrat o crestere semnificativa, pana la 1.725 de unitati. Cel de-al treilea model produs de catre Daewoo, Nubira II, a completat numarul total al vanzarilor, cu cele 224 de unitati comercializate.
Obiectivul companiei pentru anul acesta este vanzarea a 28.000 de unitati, o crestere de peste 30% fata de 2005, cand s-au comercializat 20.500 de autovehicule Daewoo, cu toate ca rezultatele din primele sapte luni sunt inferioare celor din aceeasi perioada a anului trecut. Daewoo a vandut in primele sapte luni ale anului 13.717 de masini, cu 6% mai putin decat in aceeasi perioada din 2005.
Daewoo coordoneaza, la nivel national, activitatea a 76 de reprezentante, compania fiind in plin proces de extindere, in ultimele luni fiind deschise inca patru noi centre de comercializare.
Compania, cu sediul la Craiova, se afla pe locul trei in topul vanzarilor de pe piata locala, cu o cota de piata de 7%, potrivit APIA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO