Companii

Premier Energy: Continuăm extinderea reţelelor de gaze. Credem că gazul va fi combustibilul de tranziţie pentru România

Premier Energy: Continuăm extinderea reţelelor de gaze....

Autor: Roxana Petrescu

22.11.2021, 17:00 220

♦ Doar jucătorii mari pot să suporte achiziţiile de gaze în contextul preţurilor istorice, acesta fiind mai degrabă un moment de conservare a businessului decât pentru extindere pe partea de furnizare ♦ Pe de altă parte, situaţia actuală a României, în care lemnul este principala sursă de încălzire, este o oportunitate pentru extinderea reţelelor de gaze, spun reprezentanţii Premier Energy, al treilea cel mai mare furnizor de gaze pentru clienţii casnici, un business de 697 mil. lei anul trecut.

„Când am luat decizia de a investi în România, am preluat o companie mică, plină de probleme. Acum este al treilea cel mai mare furnizor de gaze, vrem să continuăm să investim, dar avem o abordare re­gio­nală aşa că ne uităm şi la Grecia, Bulgaria, Moldova, Ungaria“, a spus Jose Garza, CEO al Premier Ener­gy şi acţionar mi­no­ritar al Emma Ca­pital, fon­dul de in­vestiţii din spatele companiei.

Fondul de in­ves­tiţii Emma Capital a fost fondat în 2012 de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, care deţine în pre­zent cea mai ma­re parte a gru­pu­lui. Smejc a fost par­te­ner de busi­ness al miliardarului ceh Petr Kellner, care şi-a pierdut viaţa anul acesta într-un accident de elicopter.

Premier Energy a terminat anul trecut cu un business de 697 de milioane de lei şi cu pierderi de 35 mil. lei, potrivit datelor pe 2020 de la Ministerul Finanţelor. „Premier Energy este activ pe zona de distri­bu­ţie şi furnizare a gazului, market leader în Moldova“, a spus Iuliana Pănescu, head of trea­sury în cadrul Premier Energy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO