Companii

Praktiker are un buget de 12 milioane de euro pentru a-şi reamenaja 20 de magazine

Praktiker are un buget de 12 milioane de euro pentru...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.03.2017, 00:07 796

Retailerul de bricolaj Praktiker România a început procesul de remodelare a tuturor magazinelor pe care le are, primele 20 de unităţi, din totalul celor 27, urmând a înghiţi investiţii de 12 milioane de euro. Cele 20 de magazine vor fi reamenajate până la sfârşitul acestui an.

„Am redeschis şapte magazine, până la finalul anului vom mai deschide 13, iar restul vor fi remodelate în 2018. În prezent, numărul de produse dintr-un magazin este de 40.000, iar ponderea furnizorilor locali a crescut“, spune Omer Susli, proprietarul Praktiker România.

Concomitent cu acest proces, conducerea vrea să închidă unele magazine care se dovedesc neprofitabile. Până acum, a închis deja un spaţiu, în Târgu-Jiu, în vara anului trecut şi mai are două în plan pentru anul acesta. Susli nu a precizat care sunt cele două magazine pe care le are în vedere pentru închidere.

Praktiker şi-a bugetat o creştere de 9% a cifrei de afaceri în 2017, dublă faţă de cea de anul trecut. În 2016, businessul a ajuns la un total de aproximativ 141 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO