Companii

Practic Bucureşti, firmă controlată de Radu Dimofte, acţionar în mai multe businessuri locale precum KFC şi Pizza Hut România, propune acţionarilor dividende de 11,4 mil.lei aferente anului 2019

Practic Bucureşti, firmă controlată de Radu Dimofte,...

Autor: Roxana Rosu

10.12.2020, 10:48 578

Practic Bucureşti, firmă controlată de Radu Dimofte, care este acţionar în mai multe businessuri locale precum KFC şi Pizza Hut România, propune acţionarilor aprobarea alocării a 11,4 milioane lei pentru dividende, din profitul aferent anului trecut.

Compania, unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale stradale din Bucureşti, a raportat pentru 2019 un profit net de 24 milioane lei.

Consiliul de Administratie al Practic SA propune acţionarilor data 28 ianuarie 2021 drept data plăţii.

Potrivit datelor BVB, Radu Dimofte deţine 48,4% din capital, International Business&Trading Corp din Caicos Islands 32%, iar WellKept Group Bucureşti, 12%.

Firma are o capitalizare de 356 milioane lei, iar de la începutul anului acţiunile s-au depreciat cu 24%, după un rulaj de 278.280 lei. 

Compania Practic SA este cea care în 1990 a preluat activul şi pasivul fostei unităţi economice de stat ICL Alimentara Sector 6, mai exact principala unitate de comer-cializare de produse alimentare din sectorul 6 al municipului Bucureşti.

Spaţiile deţinute de Practic nu sunt însă doar acestea, compania preluând unele şi din alte sectoare ale Capitalei.

Veniturile companiei provin astfel din chiriile obţinute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO