Companii

Povestea Rombat: Cum au ajuns bateriile româneşti la nord şi la sud de Ecuator

BATERII, LA NORD  ŞI LA SUD DE ECUATOR

Autor: Dorin Oancea

10.06.2012, 00:36 1073

Şi totuşi Ioan Repede nu ezită prea mult atunci când îl chestionezi despre principala sa grijă. "Piaţa", spune bistriţeanul, cu voce cumpătată. "Am avut o dinamică bună, dar suntem conştienţi de nevoia de a ne păstra clienţii actuali şi de a câştiga alţii noi." Şi asta o spune şeful unei companii care deţine jumătate din AM (after market - înlocuirea bateriei la maşină) din România, cu 850.000 de unităţi furnizate anul trecut şi care mai exportă alte 1,4 milioane de baterii. Ioan Repede a venit la Bucureşti tocmai pentru a linişti orice temere a clienţilor săi după preluarea, cu două luni în urmă, a companiei pe care o conduce de către grupul sud-african Metair Investment Limited pentru 40 de milioane de euro.

La finalul lunii iunie Rombat va lansa pe piaţă baterii microhibrid 1 pentru automobilele care lucrează în regim start - stop. Respectivul management al funcţionării, care face ca motorul maşinii să se oprească atunci când roţile maşinii nu se mai învârt şi să pornească la apăsarea pedalei de acceleraţie, reduce consumul de carburant cu până la 10%, dar şi emisiile poluante. În plus, energia din frânare este recuperată şi transformată în curent electric folosit la reîncărcarea bateriei. Este un regim de funcţionare mult mai dur, aşa că sunt necesare baterii mai performante, mai rezistente, puse la punct în unitatea de cercetare a Rombat şi care vor începe să fie livrate pieţei OEM (Original Equipment Market, echiparea maşinilor în fabrică), în special producătorilor germani. "Statisticile spun că anul trecut s-au fabricat cinci milioane de baterii microhibrid 1 şi 2 pe plan mondial şi cred că Europa conduce pe această piaţă", spune Ioan Repede.

Ceea ce îţi sare în ochi în cazul Rombat este evoluţia crescătoare a cifrei de afaceri, într-o perioadă de criză în care mai toate industriile au scăzut: de la sub 30 de milioane de euro în 2009 la 75 de milioane de euro în 2011 şi la estimări de aproape 83 de milioane de euro pentru acest an. Ce au făcut bistriţenii? "Nu am făcut ceva special", zâmbeşte Repede.

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO