Companii

Povestea lui Jabbar Kanani, proprietarul Agricover, omul care se luptă cu giganţii străini ai cerealelor

Povestea lui Jabbar Kanani, proprietarul Agricover, omul care se luptă cu giganţii străini ai cerealelor

Citiţi povestea lui Jabbar Kanani în noul număr al revistei Business MAGAZIN, de luni 22 octombrie

Autor: Ioana Mihai-Andrei

22.10.2012, 00:06 5684

Jabbar Kanani a venit de 27 de ani în Ro­mânia, iar de atunci a clădit Agricover, com­panie care a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de circa 200 de milioane de euro. Concret, Agricover este veriga dintre agricultură şi fabrici, având mai mult de 3.000 de clienţi fermieri, fiecare dintre ei cu zeci de hectare de teren.

Ace­laşi grup are şi 110 clien­ţi în in­dus­tria procesatoare - de la mo­rărit şi panificaţie până la furaje şi industria cărnii. În cinci ani afacerile ar urma să se dubleze, iar antreprenorul de origine azeră se gândeşte să-şi listeze afacerile la bursa din Bu­cureşti.

Jabbar Kanani n-a mai acordat niciun interviu. Nu-i place vizibilitatea şi înainte de a accepta să-şi spună povestea am dat un soi de examen. A că­pă­tat, de-a lungul celor 27 de ani pe care i-a petrecut în ţară, abili­ta­tea de a se exprima fluent în română şi vor­beşte despre sine ("chiar şi acasă") la persoana întâi plural: "Noi facem/alegem/decidem". Biroul în care îşi petrece zece ore pe zi, de la nouă dimineaţa la şapte seara, n-are nicio urmă de lux. Povesteşte deschis că turnura pe care a luat-o destinul său, de când a venit să în­veţe în Ro­mânia, a fost neaşteptată, că so­co­teala de acasă nu s-a po­trivit cu cea din târg.

"1990 m-a prins student în anul patru la medicină şi era un mo­ment interesant", spune Jabbar Ka­nani.

Articolul integral e disponibil în ediţia tiparită a revistei Business Magazin - de luni, 22 oct. 2012. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO