Companii

Povestea de succes a unuia dintre cei mai puternici antreprenori români: Nu vindem. Suntem firmă de familie, creată pentru a fi dată mai departe

Radu Timiş: De-a lungul timpului, ne-am diversificat producţia, am intrat în zona lactatelor, de anul viitor vom intra în zona vinurilor. Fotograf: Mihai Dăscălescu

Radu Timiş: De-a lungul timpului, ne-am diversificat producţia, am intrat în zona lactatelor, de anul viitor vom intra în zona vinurilor. Fotograf: Mihai Dăscălescu

02.10.2016, 17:35 2059

Radu Timiş, unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria alimentară, a pus bazele procesatorului de carne Cris-Tim acum circa 25 de ani şi spune că deşi a primit oferte de vânzare, nu vrea să facă acest lucru, vrea să îl lase moştenire copiilor săi.

„Cris-Tim este o firmă de familie, pe care am creat-o pentru a fi dată mai departe. Noi (eu şi soţia mea - n.red.) avem patru băieţi şi doi dintre ei sunt deja implicaţi în busi­ness“, a spus Radu Timiş.

Antreprenorul mai spune că puterea brandului l-a în­vă­ţat că poate exista şi mâine şi peste 100 de ani. Cheia este să fie perceput ca un brand de în­cre­dere, pentru ca apoi să se fa­că în per­manenţă investiţii în oa­meni, în tehnologii şi în produse.

„Au fost doi jucători foar­te mari care au venit să ne cum­pere, însă noi, când am con­struit compania, am zis că va fi pentru 100 de ani. Ne păs­trăm această cale şi vrem să rămânem lideri pe piaţă.“

Afacerile Cris-Tim, pre­zent pe mai multe segmente de piaţă, depăşesc la nivel de grup pragul de 100 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de antreprenor. Numărul de sa­lariaţi sare la rândul lui de 2.000.

„De-a lungul timpului, ne-am diversificat producţia, am intrat în zona lactatelor, de anul viitor vom intra în zona vinurilor, cu brandul Casa Timiş.“

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO