Companii

Ce pot face companiile pentru a creşte performanţa angajaţilor: „Oferiţi-le angajaţilor ce este important pentru ei, nu ce li se pare managerilor important. O zi liberă pentru o mamă este mai importantă decât un plus de 20% la salariu“

Mugur Tolici (BNR), Radu Manolescu (K.M.Trust & Partners), Luminiţa Runcan (Banca Transilvania), Radu Mavrodin (OMV Petrom), Adelina Mihai (Ziarul Financiar)

Mugur Tolici (BNR), Radu Manolescu (K.M.Trust & Partners), Luminiţa Runcan (Banca Transilvania), Radu Mavrodin (OMV Petrom), Adelina Mihai (Ziarul Financiar)

Autor: Ramona Cornea

15.11.2019, 22:00 3444

Organizaţiile trebuie să-şi regândească strategiile de motivare a oamenilor pentru ca aceştia să facă performanţă, pentru că metodele din trecut nu mai funcţionează. Renunţarea la un cod vestimentar rigid sau acordarea unei zile libere suplimentare pot fi beneficii pe care le apreciază angajaţii mai mult decât pot crede managerii.

„Cu toţii vedem schimbări, transformări în abordare din toate direcţiile. Transformarea funcţiei de HR este valabilă precum transformarea celorlalte funcţii. Rolul HR-ului este fundamental diferit azi, cred că o abordare mai umană este esenţială. O abordare personalizată pe oameni este extrem de importantă. Încercaţi să îi oferiţi o experienţă personalizată omului cu care lucraţi.  Dă-le angajaţilor ce este important pentru ei, nu ce ţi se pare ţie important. Dacă ai angajaţi mulţumiţi, nu ai cum să ai clienţi nemulţumiţi“, a declarat Radu Manolescu, cofondator şi managing partner al companiei de executive search K.M.Trust & Partners. El a fost prezent ieri la conferinţa „Performanţă prin transformare organizaţională continuă“, organizată de Direcţia resurse umane a Băncii Naţionale a României în parteneriat cu Ziarul Financiar.

„De exemplu, o mamă care se întoarce la muncă după 6 luni sau după un an de concediu de creştere a copilului şi care ar primi o majorare de salariu de 20% la întoarcere ar aprecia mai mult dacă ar munci doar patru zile pe săptămână în loc de cinci, fără să aibă nevoie de mai mulţi bani“, a mai spus Radu Manolescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO