Companii

Poşta Română cumpără în leasing 132 de maşini

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Adrian Dumitrache

09.09.2013, 19:51 159

Poşta Română va organiza în a doua parte a lunii octombrie o licitaţie pentru cumpărarea în leasing financiar a 132 de autovehicule, valoarea contractului fiind estimată la 1,62 milioane de euro (cu TVA) pentru următorii trei ani. „Autovehiculele vor fi achiziţionate prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2013 - RABLA“, se arată în anunţul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

La finele perioadei de leasing, Poşta Română îşi va exercita dreptul de opţiune în sensul dobândirii dreptului de proprietate asupra obiec­telor în leasing.

WikiZF: Profilul companiei Poşta Română

Autovehiculele vor fi achiziţionate din surse proprii ale operatorului naţional poştal.

În prima jumătate a acestui an, Poşta Română a organizat două licitaţii pentru achiziţionarea în leasing financiar a unui număr de 732 de auto­vehicule.

Prima licitaţie a fost câştigată de Porsche Ro­mânia, care s-a angajat să furnizeze ope­ratorului poştal 607 auto­vehicule, contractul fiind încheiat pentru suma de 8,23 milioane de euro (TVA in­clusă) în următorii trei ani.

A doua licitaţie a vizat cumpărarea în leasing finan­ciar a unui număr de 125 de autoturisme, valoarea contractului fiind estimată la 1,61 milioane de euro, cu TVA, în următorii trei ani. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor a expirat la 9 aprilie, dată până la care s-au înscris societăţile Operational Finop Leasing şi RCI Leasing.

Licitaţia a fost anulată în luna iulie, conform datelor www.e-licitatie.ro, motivul fiind „abateri grave de la prevederile legislative, care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului“.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO