Companii

Poşta Română are un nou director general interimar şi desfiinţează zeci de posturi

Poşta Română are un nou director general interimar şi...

Autor: Mona Scarisoreanu, Mediafax

04.10.2017, 13:05 547

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a participat miercuri, 4 octombrie, la prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie (CA) al companiei naţionale „Poşta Română” (CNPR). Ministrul a prezentat strategia de redresare a operatorului naţional, aprobată de guvern în 27 septembrie, prin Memorandumul cu tema: Măsuri în vederea redresării activităţii Companiei Naţionale „Poşta Română”.

Totodată, CA a aprobat revocarea directorului general interimar al companiei, Rareş Stanciu. Director general interimar, pe o perioada de patru luni, a fost numită Elena Petraşcu, până astăzi, director al Direcţiei Juridice şi Reglementări din CNPR. În paralel, se desfaşoară selecţia pentru directorul general al companiei „Poşta Română”, în conformitate cu OUG 109/2011 cu modificările şi competările ulterioare, se arată într-un comunicat al companiei.

Prima măsura luată în cadrul CA a fost mandatarea membrilor comisiei de negociere cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) în vederea modificării prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă referitoare la eliminarea indemnizaţiei de conducere în cazul revenirii de pe o funcţie de conducere pe una de execuţie.

Tot în şedinţa CA de miercuri a fost aprobată şi noua organigramă a CNPR prin care au fost desfiinţate 56 de posturi de conducere (la nivel central), reprezentând o economie de 424.000 lei lunar la salariile de baza şi 92.000 de lei lunar la indemnizaţiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO