Companii

Portretul turistului român care merge în vacanţă cu autocarul. "Cu câţiva ani în urmă, mulţi luau cu ei chiar şi apă de acasă"

Portretul turistului român care merge în vacanţă cu...

Autor: Liviu Iancu

08.10.2014, 14:55 273

"Toţi românii care merg în vacanţe cu autocarul în străinătate vor să stea în faţă, dacă se poate chiar pe prima banchetă, lângă ghid. Le spunem mereu că autocarul are geamuri şi pe stânga, şi pe dreapta, nu doar în faţă, dar ei tot în primele rânduri cer bilete", a declarat miercuri într-o conferinţă Marius Pandel, directorul general al agenţiei Christian Tour.

El a afirmat că numărul românilor care merg în vacanţe în străinătate cu mâncare de acasă a scăzut în ultimii ani, ajungând acum la 5-10% din total.

"Cu câţiva ani în urmă, mulţi români luau în autocar chiar şi apă de acasă, pentru că auziseră că în străinătate e foarte scumpă. Majoritatea au înţeles, însă, între timp, că şi în străinătate pot găsi mâncare ieftină la supermarket", a adăugat Pandel.

Acesta a afirmat că hotelierii din străinătate sunt mulţumiţi de comportamentul turiştilor români, care nu consumă foarte multă mâncare şi băutură.

"Românii cumpără, în general, excursii opţionale şi nu stau permanent în hotelurile all incusive, să consume. Nu beau foarte mult şi sunt civilizaţi", a adăugat directorul agenţiei.

Agenţia Christian Tour este deţinută de Cristian Pandel (38 de ani), care mai controlează şi Europa Travel. Christian Tour este a doua agenţie din România ca volum al afacerilor, după Perfect Tour, cu un rulaj de 45 de milioane de euro, şi concurează pe piaţa românească cu Paralela 45, Eximtur, Happy Tour şi Mareea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO